Despre "Lecţia verde - Creează-ți mediul!"

Primul manual digital realizat în România

"Lecţia verde - Creează-ți mediul!" este primul manual digital realizat în România și propune un curs ecologic interactiv pentru elevii claselor III-VII (copiii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani). Manualul de față este un mijloc educațional modern care se adresează elevilor, profesorilor, dar și părinților, marcând începutul unei noi etape în dezvoltarea mijloacelor educaționale românești.

Manualul a fost gândit, încă de la început, ca o inițiativă de pionierat. În 2004 "Creează-ți mediul!" a fost primul manualul de educație ecologică pentru copii, lansat la inițiativa Holcim România, dezvoltat cu avizul și în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Datorită succesului înregistrat, "Creează-ți mediul!" a fost introdus în oferta națională a obiectelor opționale de studiu pentru elevii din clasele III-VII, aprobată de Ministerul Educației. Încă de la începutul programului educațional au fost realizate atât manualele adresate elevilor, cât și ghidurile metodologice pentru cadrele didactice.

În anul 2013 lansăm primul manual digital din România, dezvoltat cu ajutorul echipei Read Forward, disponibil ca aplicație pe iPad și online la adresa www.lectiaverde.ro.

Prin acest manual, Holcim România, alături de Ministerul Educației Naționale, dorește să responsabilizeze elevii, părinții și întreaga comunitate locală, în vederea protejării mediului înconjurător.

Pentru voi, cei pentru care am pregătit acest manual

Dragi copii,

Pentru un viitor mai curat și mai bun este nevoie ca generația pe care o reprezentaţi să înțeleagă mediul și modalitățile prin care acesta poate fi ocrotit. „Lecția verde – Creează-ți Mediul!” vă oferă informațiile de care aveţi nevoie pentru a lua cele mai bune decizii, în vederea conservării resurselor naturale și a întregii planete.

Manualul digital „Lecția verde - Creează-ți mediul”, vă ajută să înțelegeţi cum să protejaţi natura într-un mod atractiv și dinamic. Puteţi descărca manualul pe iPad, ca aplicație, sau îl puteti accesa online la adresa web: www.lectiaverde.ro, de pe orice computer conectat la internet.

Oamenii nu sunt întotdeauna conştienţi de urmările grave pe care faptele lor le au asupra mediului. Gesturi aparent lipsite de importanță, precum aruncarea gunoaielor în păduri sau în ape, pot afecta pentru zeci, sau poate sute, de ani habitatul în care trăim. Acum stă în puterea voastră să adoptați un comportament responsabil față de mediul înconjurător. Fiecare dintre noi îl poate schimba în bine, fiecare dintre noi poate crea o lume mai curată, mai verde.

Studiind acest manual, alături de profesori și părinți, veţi reuși să înțelegeţi mai bine cum puteți acţiona responsabil, pentru apărarea planetei.

Să începem chiar de astăzi să ajutăm natura! Viitorul planetei stă în mâinile voastre! Autorii